Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNA RASPRAVA o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja trajaće do 10. jula 2015. godine


Javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, počela je 20. juna i trajaće do 10. jula 2015. godine.

Prema rasporedu, prvi okrugli sto o Nacrtu zakona, održaće se u Nišu, 1. jula 2015. godine, Kragujevcu 2. jula, Novom Sadu 6. jula i Beogradu 7. i 8. jula 2015. godine.

Predlozi, primedbe i sugestije dostavljaju se Ministarstvu na email adresu: javna.rasprava@mpn.gov.rs.

Razlozi za donošenje izmena i dopuna ovog zakona su nastale promene u društvu, kako na ekonomskom, tako i na socijalnom planu, kao i potreba za poboljšanjem pojedinih rešenja u Zakonu, čija primena dovodi do problema u praksi. Kako ove promene zahtevaju bliže uređivanje sistema obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji u skladu sa novonastalim okolnostima i novim uslovima rada, sa ciljem približavanja i usklađivanja sistema obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji sa sistemom obrazovanja i vaspitanja Evropske unije i savremenog sveta pristupilo se izradi novog Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 21.06.2015.