Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

Drugi poziv Vojvođanskim lokalnim samoupravama za učešće u programu VIP fonda: Rok za prijavu je 30. jul 2015. godine


Fond za podršku investicija u Vojvodini objavio je drugi poziv vojvođanskim lokalnim samoupravama za učešće u programu VIP fonda " Misli globalno – privlači lokalno".

Cilj programa "Misli globalno – privlači lokalno" je kvalitetnije i proaktivnije predstavljanje investicionih potencijala lokalnih samouprava uz pomoć kojih će doći u fokus većem broju potencijalnih investitora, a prema standardima i najnovijim trendovima promocija investicionih potencijala u regionu i lokalnim samoupravama EU.

Prva faza podrazumeva izradu savremene Power Point prezentacije o investicionim potencijalima lokalnih samouprava, a VIP Fond će na svom sajtu postaviti stranice na kojima će biti predstavljene opštine koje budu učestvovale u projektu.

U drugoj fazi, organizovaće se obuke kroz radionice u okviru "VIP akademije": online promocija investicionih potencijala opština i komunikacija putem društvenih mreža, veštine prezentovanja, i javni nastup. U okviru ove obuke, lokalne samouprave će imati i zadatak da izrade ili poboljšaju stranice "Invest In" na svojim sajtovima, koje treba da sadrže sve relevantne infromacije za potencijalne investitore, kao i profile na društvenim mrežama.

U prvom, januarskom pozivu VIP fonda, prijavilo se 17 lokalnih samuprava.

VIP fond poziva i ostale vojvođanske opštine da se prijave za učešće u ovom programu kako bismo svi zajedno bili još efikasniji u privlačenju stranih direktnih investicija.

Zainteresovane lokalne samouprave mogu da se prijave najkasnije do 30. jula 2015. godine na e-mail zivko.planic@vip.org.rs. ili office@vip.org.rs, a za sva dodatna pitanja mogu da zovu VIP fond na telefon 021 472 32 45.

Kada prijave lokalnih samuprava budu stigle, VIP Fond će definisati vremenski period za realizaciju programa.

Izvor: Vebsajt Fond za podršku investicija u Vojvodini, 23.06.2015.