Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

Rok za registraciju ili predaju oružja u ilegalnom posedu 4. jun 2015.


U okviru akcije legalizacije oružja u Srbiji do sada je predato 3.587 komada oružja koje je bilo u ilegalnom posedu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović i pozvao građane da registruju ili predaju nelegalno oružje do 4. juna i na taj način izbegnu zakonske posledice i pitanja o poreklu.

Stefanović je podsetio na to da je ta kampanja počela 4. marta ove godine i da je do sada predato 114 automatskih pušaka, 14 automatskih pištolja, četiri ručna raketna bacača tipa "zolja", 518 bombi i eksplozivnih sredstava, 78.534 komada municije različitog kalibra i ukupno 3. 587 komada oružja.

Stefanović je upozorio na to da će se oni koji to ne budu učinili suočiti sa ozbiljnim zakonskim posledicama, jer su kazne za posedovanje oružja bez dozvole, posebno automatskog oružja ili eksplozivnih naprava, veoma oštre.

Stefanović je, podsećajući na to da je ovo šesta akcija legalizacije od 1992. godine, objasnio da se kampanja legalizacije odvija u svim gradovima i opštinama u Srbiji. Policijske uprave upoznaju građane sa ovom mogućnošću, a u narednom periodu policija će obavljati pojačanu kontrolu rada na pronalaženju oružja u ilegalnom posedu.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 23.05.2015.