Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SRBIJA ĆE PRIHODOVATI 80 MILIONA DOLARA OD PRODAJE OBJEKATA SFRJ: Na prodaju diplomatsko - konzularna predstavništva u Njujorku, Bonu, Bernu i Tokiju


Prodajom pet bivših diplomatsko-konzularnih predstavništva SFRJ u inostranstvu, procena je da će Srbija dobiti oko 70 do 80 miliona dolara, kaže generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, Veljko Odalović.

On je dodao da za održavanje ovih objekata, koji su predmet zajedničke prodaje bivših republika, Srbija godišnje izdvaja oko 600.000 dolara, a samo je za stan u Petoj aveniji u Njujorku od 1992. godine izdvojila 2,7 miliona dolara.

"Mi smo tražili da se nakon prodaje prvo Srbiji vrate uložena sredstva za održavanje, pa da ostatak novca bude predmet raspodele", rekao je Odalović.

On je podsetio da je na nedavnom sastanku Mešovitog komiteta u Skoplju dogovorena predaja 13 objekata, da očekuje da će ceo proces biti okončan u toku ove godine i da će to konačno relaksirati Srbiju i odsloboditi je troškova.

Šest bivših republika SFRJ dogovorile su se u Skoplju da prikupe ponude za prodaju diplomatsko - konzularna predstavništva u Njujorku, Bonu, Bernu i Tokiju.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 23.04.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija