Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA: Lokalne samouprave treba da do 1. aprila 2015. dostave dokumentaciju za privatizaciju medija


Agencija za privatizaciju apelovala je na lokalne samouprave da do 1. aprila ove godine dostave potrebnu dokumentaciju za privatizaciju medija koji su u njihovom vlasništvu.

U suprotnom, zbog kašnjenja i nemogućnosti sprovođenja privatizacije, imajući u vidu da u skladu sa zakonom 1.7.2015. prestaje finansiranje medija iz lokalnih samouprava, preti realna opasnost od gašenja tih medija zbog nedostatka finansijskih sredstava za poslovanje, navodi se u saopštenju Agencije za privatizaciju.

Agencija je, na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014), objavila javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju 73 medija. Od kojih je 64 u vlasništvu lokalne samouprave, koje su dužne da u skladu sa Zakonom donesu odluke o modelu privatizacije za ova preduzeća.

Do 24. marta 2015. Agencija za privatizaciju primila je samo sedam ispravno donetih odluka dok za 30 medija odluke nisu ni dostavljene, a za 17 medija odluke nisu donete u propisnom obliku.

Izvor: Ekonomske vesti, 24.03.2015.