Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICI SA DECOM: Roditeljima će biti omogućena prijava za roditeljski dodatak u bolnici neposredno po rođenju deteta, kao i ostvarenje prava na povraćaj poreza na dodatu vrednost za hranu i opremu za bebe. Taj iznos će biti isplaćen svim roditeljima koji podnesu prijavu za roditeljski dodatak, ne samo roditeljima koji su skupljali račune


Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da će kroz projekat "Bebo dobrodošla na svet", na ime povraćaja PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe, prosečan iznos povraćaja PDV-a biti uključen u prvu ratu roditeljskog dodatka i jednak za sve bebe.

Ministarstvo navodi da je jedan od ciljeva projekta da se roditeljima omogući prijava za roditeljski dodatak u bolnici neposredno po rođenju deteta, kao i ostvarenje prava na povraćaj poreza na dodatu vrednost za hranu i opremu za bebe.

Taj iznos će biti isplaćen svim roditeljima koji podnesu prijavu za roditeljski dodatak, ne samo roditeljima koji su skupljali račune.

Ministarstvo navodi da je, prema planu određenom projektom "Stop Birokratiji", predviđeno da ta vrsta pomoći roditeljima zaživi pošto Narodna skupština Republike Srbije usvoji novi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Kako je naglašeno, do usvajanja tog zakona sve ostaje isto, odnosno roditelji neće biti uskraćeni ni u jednom trenutku.

Izvor: Vebsajt Danas, 23.01.2017.
Naslov: Redakcija