Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 22. januara 2016. godine održane sednice Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbora za kulturu i informisanje, Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku - Razmotreni amandmani na predloge zakona, kao i predlozi zakona u pojedinostima


49. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove je na sednici održanoj 22. januara 2016. godine, utvrdio i jednoglasno odlučio da podnese odborski amandman na član 12. Predloga zakona o javnom redu i miru.

Sednici su prisustvovali članovi i zamenici članova Odbora Miloš Tošanić, Vanja Vukić, Dubravka Filipovski, Suzana Šarac, Mirko Čikiriz, Milovan Drecun, Aleksandar Marković, Stefana Miladinović i Živan Đurišić.

41. sednica Odbora za kulturu i informisanje

Na sednici Odbora za kulturu i informisanje, održanoj 22. janura, utvrđena je procedura za obavljanje razgovora sa kandidatima za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove "Radio-televizija Srbije", a zatim i obavljen razgovor sa predloženim kandidatima za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove "Radio-televizija Srbije".

Kandidati su se predstavili članovima Odbora i obrazložili na koji način će, ukoliko budu izabrani za članove Programskog saveta, doprineti unapređenju programa javnog servisa.

Predsednica Odbora Vesna Marjanović zahvalila se kandidatima na učešću na sednici i rekla da je sledeći korak održavanje sednice Odbora za kulturu i informisanje na kojoj će članovi tog Odbora sačiniti listu od 30 kandidata. Lista koju sačini Odbor biće prosleđena Upravnom odboru Radio televizije Srbije, koji će sa predložene liste odabrati 15 kandidata.

Sednici je predsedavala Vesna Marjanović, predsednica Odbora, a prisustvovali su članovi Milena Turk, Milorad Cvetanović, Mirjana Andrić, Nebojša Tatomir, Dušica Stojković, Sanja Nikolić, Nenad Nikolić, Miletić Mihajlović, Srđan Dragojević, Mira Petrović, Branka Karanović i Aleksandar Jugović.

41. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

Na sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, održanoj 22. januara, članovi Odbora razmatrali su Predlog zakona o oglašavanju, u pojedinostima.

Na Predlog zakona o oglašavanju narodni poslanici podneli su ukupno 84 amandmana, od kojih su Odbor i Vlada prihvatili 52.

Odbor je, na sednici, pojedinačnim izjašnjavanjem prihvatio još dva amandmana na čl. 54. i 56. Predloga zakona o oglašavanju, koje je, sa ispravkama, podneo Ekonomski kokus.

U ime Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija sednici je, sa saradnicima, prisustvovala Vesna Kovač, državni sekretar.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 22.01.2016.
Naslov: Redakcija