Zastava Bosne i Hercegovine

TAMARINI ZAKONI


Tragedija u diskoteci „Kontrast“ i ceo slučaj koji je javnost pomno pratila, epilog dobija i van sudnice. Presuda u Višem sudu doneta je pre tri meseca, ali još nije postala pravosnažna, u Osnovnom sudu uskoro će početi suđenje nadležnim inspektorima, dok se nedavno osnovano Udruženje „Istina – Tamarini zakoni“ bavi posledicama te tragedije kroz aktivnosti koje za cilj imaju zaštitu dece, omladine i novinara.

Sveobuhvatni Tamarini zakoni, osmišljeni su tako da se na efikasniji i odgovorniji način zaštiti život mladih. Rezultat inicijative Udruženja za izmenu, između ostalog Krivičnog zakona i Zakona o zaštiti od požara za sada su samo odgovori iz dva Ministarstva i Skupštine Srbije, kaže Branko Miladinović, otac tragično nastradale Tamare ...

Javnost iščekuje početak suđenja inspektorima u Osnovnom sudu zbog zloupotrebe službenog položaja. Prvi je, građevinski inspektor, a ročište je zakazano početkom sledeće nedelje. Na optuženičku klupu u novembru trebalo bi da sednu inspektori Sektora za vanredne situacije.

Izvor: