Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA SEDNICA ODBORA ZA ADMINISTRATIVNA I MANDATNA PITANJA SKUPŠTINE AP VOJVODINE: Utvrđen rebalans budžeta za 2016


Odbor za administrativna i mandatna pitanja Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, na svojoj 11. sednici, održanoj 23. avgusta ove godine, utvrdio je rebalans budžeta Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu.

Rebalans je utvrđen kako bi se planirani rashodi uskladili sa procenjenim potrebama Skupštine do kraja ove budžetske godine. Rebalansom i odgovarajućim preusmeravanjem budžetskih sredstava obezbeđuje se planirani iznos sredstava za plate poslanika u skladu sa realnom procenom potreba u 2016. godini, rečeno je u uvodnom obrazloženju na sednici.

Prilikom donošenja skupštinskog budžeta za 2016. godinu nije bilo moguće planirati dovoljan iznos za obezbeđivanje sredstava potrebnih za plate poslanika na stalnom radu u Skupštini, jer je zbog izborne godine u skladu sa Odlukom o primanjima poslanika, bilo neophodno obezbediti i sredstva za naknadu plate poslanicima po prestanku njihove poslaničke funkcije. Pokrajinski sekretarijat za finansije nije imao primedbi na predloženi rebalans skupštinskog budžeta.

Izvor: Vebsajt Pokrajinske skupštine, 23.08.2016.