Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Počela kontrola finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja budžetskih korisnika za 2015. godinu


Državna revizorska institucija (DRI) počela je kontrolu finansijskih izveštaja za prošlu godinu i pravilnosti poslovanja 26 budžetskih korisnika.

Na proveri su finansijski izveštaji Ustavnog suda, Geološkog zavoda, Republičke direkcije za robne rezerve, Gerontološkog centra Beograda, Studentskog centra Beograd, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, domova zdravlja u Novom Sadu i Nišu, Instituta "Torlak" u Beogradu, republičkih fondova za penzijsko-invalidsko osiguranje, za zdravstveno osiguranje i za vojne osiguranike.

U toku je i kontrola pravilnosti poslovanja sedam opština - Velika Plana, Dimitrovgrad, Srbobran, Sečanj, Bela Palanka, Novi Bečej i Ljubovija, kao i šest gradova - Zaječar, Smederevo, Subotica, Leksovac, Šabac i Požarevac.

Državni revizori sprovode i dve revizije svrsishodnosti poslovanja - o sopstvenim prihodima direktnih i indirektnih korisnika republičkog budžeta i o opravdanosti formiranja komisija i drugih stalnih i privremenih radnih tela u javnom sektoru.

Izvor: Vebsajt Blic, 23.02.2016.
Naslov: Redakcija