Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NOVOOSNOVANI SUD U SJENICI IMA SVE USLOVE ZA EFIKASAN RAD


Državni sekretar Ministarstva pravde i državne uprave dr Danilo Nikolić zajedno sa predsednicom Apelacionog suda u Kragujevcu Dubravkom Damjanović, obišao je danas novoosnovani Osnovni sud u Sjenici, gde je sa v.f. predsednikom Osnovnog suda Rifatom Kurtović razgovarao o početku rada nove sudske mreže u Srbiji, kao i o tehničkim uslovima i smeštajnim kapacitetima. 

«Zadovoljstvo mi je da istaknem da je Osnovni sud u Sjenici počeo sa radom 08. januara i da ima sve uslove koji su neophodni za dobro, efikasno i pravično suđenje», rekao je Nikolić. Takođe, on je  istakao da je vraćanje Osnovnog suda u Sjenici i otvaranje sudske jedinice u Tutinu od velike važnosti za građane ovih opština kojima će pravda biti dostupnija, posebno zbog specifičnosti geografskog položaja ovog dela Srbije. 

Nikolić je naglasio da će Ministarstvo pravde i državne uprave  u okviru svojih nadležnosti pomoći da se obezbede dodatni materijalno - tehnički uslovi, kako bi Osnovni sud u Sjenici funkcionisao na najbolji način.

V.f predsednik Osnovnog suda Rifat Kurtović je rekao da je odlukom Visokog saveta sudstva određen broj od 7 sudija za Osnovni sud u Sjenici i da je već napravljen godišnji plan za rešavanje starih predmeta, što će biti jedan od osnovnih prioriteta rada ovog suda u 2014. godini.

Sastanku su prisustvivali i v.f predsednici Osnovnog i Višeg suda u Novom Pazaru Ibrahim Madžović i Izet Suljević.

Izvor: http://www.mpravde.gov.rs/