Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 22. decembra 2015. godine održana sednica Odbora za zaštitu životne sredine - Razmotren i prihvaćen Predlog zakona o zaštiti zemljišta, u načelu


22. sednica Odbora za zaštitu životne sredine

Na sednici Odbora za zaštitu životne sredine, održanoj 22. decembra 2015. godine, članovi Odbora razmotrili su i prihvatili Predlog zakona o zaštiti zemljišta, u načelu.

U ime Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Predlog zakona obrazložio je Slobodan Erdeljan, v.d. pomoćnika ministra. Tom prilikom Erdeljan je istakao da se osnovni razlog za donošenje tog zakona ogleda u potrebi da se pitanje zemljišta kao prirodnog resursa uredi, a da se postojeće stanje unapredi. Predlog zakona, po navodima pomoćnika ministra, predstavlja napredak iz razloga što na celovit način uređuje sistem planiranja, upravljanja i korišćenja zemljišta, zaštitu od zagađenja i degradacije, kao i monitoring stanja i kvaliteta zemljišta.

Sednici Odbora za zaštitu životne sredine prisustvovali su članovi dr Gordana Zorić, Gordana Topić, Momo Čolaković, Sonja Vlahović, Gordana Čomić, dr Jezdimir Vučetić, Vlado Babić i Dušan Janković.

Izvor: Press služba Skupština Srbije, 22.12.2015.
Naslov: Redakcija