Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: 20. novembra 2015. godine održane sednice Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja - Razmotreni amandmani na Predlog zakona o ozakonjenju objekata, Utvrđen Predlog skupštinskog budžeta za 2016. godinu


151. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 20. novembra 2015. godine, članovi Odbora razmotrili su, u Danu za glasanje amandman na Predlog zakona o ozakonjenju objekata, koji je podneo Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

Odbor je ocenio da je podneti amandman u skladu sa pravnim sistemom i Ustavom Republike Srbije("Sl. glasnik RS", br. 98/2006).

48. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Na sednici Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, održanoj 20. novembra 2015. godine, članovi Odbora razmotrili su amandman koji je, u Danu za glasanje, Odbor podneo na Predlog zakona o ozakonjenju objekata.

Na osnovu člana 165. stav 1. i 2. Poslovnika Narodne skupštine("Sl. glasnik RS", br. 20/2012 - prečišćen tekst), Odbor je podneo jedan amandman na član 38. Predloga zakona o ozakonjenju objekata.

59. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

Na sednici održanoj 20. novembra 2015. godine, članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja utvrdili su Predlog skupštinskog budžeta za 2016. godinu, koji je pripremio zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srbije.

Zamenik generalnog sekretara, Srđan Smiljanić, naveo je da je Predlog skupštinskog budžeta izrađen u skladu sa merama štednje i da je i za narednu godinu restriktivan. Ukupna planirana sredstava za rad narodnih poslanika, stručne službe i Republičke izborne komisije iznose 1.867.843.000 dinara.

Izvor: Press služba Skupština Srbije, 20.11.2015.
Naslov: Redakcija