Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČINJE PROJEKAT "JAČANJE KAPACITETA PRAVOSUDNE AKADEMIJE": Američka vlada izdvojila pola miliona dolara bespovratne pomoći za taj projekat, koji će se odvijati u naredne dve godine. Cilj projekta je jačanje infrastrukturnih, stručnih i administrativnih kapaciteta Pravosudne akademije


Ministarstvo pravde je posvećeno unapređenju rada sudija i tužilaca, i u tom smislu želi da se rad Pravosudne akademije poboljša i u kvantitativnom i u kvalitativnom pogledu, izjavila je državna sekretarka Ministarstva pravde, Biljana Pavlović.

"Borimo se da dobiju kvalitetnije predavače i da, kako buduće sudije i tužioci, tako i sadašnje budu obučavani u kontinuitetu", rekla je Pavlović na svečanom obeležavanju i predstavljanju početka USAID-ovog projekta "Jačanje kapaciteta Pravosudne akademije" u Skupštini grada Beograda.

Ambasador SAD u Srbiji, Majkl Kirbi, rekao je da je američka vlada izdvojila pola miliona dolara bespovratne pomoći za taj projekat, koji će se odvijati u naredne dve godine, izrazivši nadu da će ta podrška dobrineti daljem razvoju Pravosudne akademije.

Navodeći da je zbog aktuelnih reformi kontinuirana edukacija sudija i tužilaca neophodna, američki ambasador je ukazao da se i sudije i tužioci stalno obučavaju.

Direktor Pravosudne akademije, Nenad Vujić, rekao je da će ta institucija težiti da vrati poverena ulaganja - kvalitetnijim pravosuđem.

On je napomenuo da je nedavno završen upis šeste generacije polaznika Pravosudne akademije, kao i da do kraja 2015. godine očekuje useljenje te institucije u novu zgradu.

Projekat "Jačanje kapaciteta Pravosudne akademije" predstavlja direktnu podršku Pravosudnoj akademiji i ima za cilj jačanje njenih infrastrukturnih, stručnih i administrativnih kapaciteta.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 20.11.2015.