Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONFERENCIJA O PREDLOGU NOVE STRUKTURE PROGRAMSKOG BUDŽETA GRADOVA I OPŠTINA 26. SEPTEMBRA 2016. GODINE


Ministarstvo finansija i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuju u ponedeljak, 26. septembra 2016. godine završni skup u vezi sa predlogom nove strukture programskog budžeta lokalne samouprave, čija je primena predviđena počev od budžeta za 2017. godinu.

Skup će biti održan u Beogradu, u Sava centru (objekat B-amfiteatar, Milentija Popovića 9), sa početkom u 11 časova.

Ovom skupu prethodila su četiri regionalna konsultativna sastanka (u Novom, Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu), tako da će glavni zaključci ovih konsultacija biti predstavljeni na završnom događaju. Takođe, završni skup biće prilika i da se programsko budžetiranje sagleda u širem kontekstu reformi upravljanja javnim finansijama, odnosno reformi javne uprave u Republici Srbiji, o čemu će govoriti i ministar finansija Dušan Vujović i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Skup je namenjen donosiocima odluka, odnosno predstavnicima gradova i opština koji su najpozvaniji da diskutuju na teme upravljanja finansijama, budžetiranja, ali i o konkretnim politikama i poslovima u nadležnosti lokalne samouprave koji treba da na adekvatan način budu odraženi u strukturi programskog budžeta.

Potvrdu učešća potrebno je poslati na elektronsku adresu danijela.pocuca@skgo.org, do 23. septembra 2016. godine.

Izvor: Vebsajt SKGO, 21.09.2016.