Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O ULAGANJIMA: Novi propis izjednačava strane i domaće ulagače. Predviđeno je spajanje Sijepe i Nacionalne agencije za regionalni razvoj, formiranje lokalnih kancelarija za investicije i Saveta za ekonomski razvoj, koji će dodeljivati subvencije za projekte od posebnog državnog interesa


O usaglašenom Nacrtu zakona o ulaganjima Vlada Republike Srbije će se izjasniti u četvrtak 24. ili petak 25. septembra 2015. godine, najavio je ministar privrede, Željko Sertić.

Ministar je obajsnio da je na Nacrt zakona bilo dosta zamerki, ali da se došlo do jednog usklađenog predloga iza koga stoje i predstavnici Svetske banke i MMF-a.

Zakon o ulaganjima je, kako je rekao, višenamenski - jer je njegov cilj od promovisanja države preko toga da se određene institucije obavežu da rade svoj posao odgovorno, kvalitetno, pošteno i efikasno.

Zakon će, kako je rekao, kompanijama garantovati uspostavljena prava, a jasno će biti defiinisane obaveze republičkih i lokalnih vlasti u ovom procesu.

Zakon će uticati na povećanje investicija, a njime je predviđeno izjednačavanje stranih i domaćih ulagača i osnivanje Razvojne agencije Srbije.

Zakonom o ulaganjima predviđeno je spajanje Sijepe i Nacionalne agencije za regionalni razvoj, formiranje lokalnih kancelarija za investicije i Saveta za ekonomski razvoj, koji će dodeljivati subvencije za projekte od posebnog državnog interesa.

Sertić je dodao i da će do kraja 2015. godineu skupštinsku proceduru biti upućeno sedam zakona, među kojima su, predlozi zakona o zadrugama, o sporazumnom finansijskom restrukturiranju, o privremenom ograničenju prava....

Izvor: Vebsajt Tanjug, Redakcija, 22.09.2015.