Zastava Bosne i Hercegovine

GRAD BEOGRAD: Uspešna licitacija stanova u vlasništvu Grada, novi konkurs u septembru 2015. godine


Na javnom nadmetanju za prodaju nepokretnosti u svojini Grada Beograda od 26 ponuđenih stanova prodato je njih 12, u ukupnoj vrednosti većoj od 350.000 evra, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na licitaciji održanoj 22. jula 2015. godine, nadmetalo se više od 40 lica, a svojevrsni rekord postavilo je učestvovanje čak 24 zainteresovana kupca za prostor od 10 kvadratnih metara u Gospodar Jovanovoj ulici.

Gradska sekretarka za imovinsko-pravne poslove, Slavica Savičić, istakla je da su cene u prethodnom periodu korigovane saglasno tržištu, a da se na licitaciji pokazalo da su svi preduzeti koraci imali efekta i doprineli uspešnom nadmetanju.

Najbolja postignuta cena je 68.000 evra, a najveće iznenađenje je bio objekat od 10 kvadratnih metara u Gospodar Jovanovoj ulici, koji je sa početnih 9.000, dostigao konačnu cenu od 39.000 evra.

Savičić je istakla i da se za septembar 2015. godine predviđa nova licitacija, na kojoj će biti ponuđeno preostalih 14 stanova, vila u ulici Andre Nikolića, a verovatno i zgrada Beobanke na Zelenom vencu.

Član Gradskog veća i predsednik komisije, Stevo Marušić, rekao je da će Grad Beograd nastaviti sa prodajom imovine koja nije potrebna za funkcionisanje grada, dodajući da na prvi pogled, takva imovina predstavlja ogromno bogatstvo, a sa druge strane ona je zapravo "mrtav kapital" koji pravi gubitke.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 22.07.2015.