Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OKRUGLI STO "DIJALOG PRAVOSUĐA I PRIVREDE – KORAK DALJE KA EFIKASNOM IZVRŠENJU" 23. JUNA 2016. GODINE: Učesnici okruglog stola razgovaraće o novom Zakonu o izvršenju i obezbeđenju


U četvrtak, 23. juna 2016. godine biće održan okrugli sto "Dijalog pravosuđa i privrede – korak dalje ka efikasnom izvršenju", sa početkom u 11 časova, u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, sala "Beograd".

Skup organizuju Pravosudna akademija i USAID Projekat za bolje poslovanje (USAID BEP), uz podršku Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije.

Učesnici okruglog stola razgovaraće o novom Zakonu o izvršenju i obezbeđenju ("Sl. glasnik RS", br. 106/2015), čija primena počinje 1. jula 2016. godine, a koji donosi nova rešenja, mogućnosti, ali i izazove za poslovne subjekte.

Redovan, neposredan i konkretan dijalog šire poslovne i društvene zajednice na unapređenju izvršnog postupka u celini, ključan je korak ka pravnoj sigurnosti, a time i uslov daljeg rasta investicija, zaposlenosti i privredne aktivnosti.

Prisutnima će se obratiti ministar pravde Nikola Selaković, direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić, kao i vršilac dužnosti direktora USAID Misije u Srbiji Milan Pavlović.

Okrugli sto okupiće predstavnike pravosuđa i pravosudnih profesija, ali i predstavnike poslovne zajednice i njihovih udruženja.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 22.06.2016.
Naslov: Redakcija