Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA APV: 2. juna 2016. godine konstitutivna sednica novog saziva Skupštine - Na prvoj sednici potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara Skupštine APV, a mogu se obrazovati i radna tela Skupštine


U skladu sa Statutom Autonomne pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine", br. 20/2014) i Poslovnikom o radu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine", br. 37/2014 i 54/2014), predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, zakazao je za četvrtak, 02. jun 2016. godine, prvu sednicu novog saziva Skupštine AP Vojvodine.

Saglasno članu 9. Pokrajinske skupštinske odluke o Skupštini AP Vojvodine i članu 5. Poslovnika o radu Skupštine AP Vojvodine, na prvoj sednici potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika Skupštine APV, imenuje se generalni sekretar Skupštine APV, a mogu se i obrazovati radna tela Skupštine.

Do izbora novog predsednika Skupštine AP Vojvodine, prvom sednicom Skupštine AP Vojvodine predsedava najstariji poslanik koji je prisutan na sednici.

Izvor: Press služba Skupštine Vojvodine, 20.05.2016.
Naslov: Redakcija