Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SVEČANO OTVORENO VIŠEDNEVNO SAVETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF, ZLATIBOR, 22-25. MAJ 2016. GODINE, "NOVINE I PRIMENA OPŠTIH I FINANSIJSKIH PROPISA U JAVNOM I U PRIVATNOM SEKTORU": Predstavljeni Nacrt Građanskog zakonika i Zakon o opštem upravnom postupku


U organizaciji kompanije Paragraf, 22. maja 2016. godine, svečano je otvoreno tradicionalno savetovanje pod nazivom "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru", koje se ove godine održava na Zlatiboru, u periodu od 22. do 25. maja.

U skladu sa tim, Kompanija Paragraf je okupila predavače - eminentne stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom - predstavnike Ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Upravnog suda, Uprave za javne nabavke, Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, predstavnike drugih nadležnih ministarstava, urednike stručnih časopisa "Budžetski instruktor", "Pravnik u javnom sektoru", "Poresko-računovodstveni instruktor", "Pravni instruktor" i "Specijalis za carine" i ostale kompetentne predavače, stručne saradnike i eminentne autore koji sarađuju sa kompanijom Paragraf.

Savetovanju prisustvuje veliki broj učesnika iz javnog i privatnog sektora, a prvog dana savetovanja teme su bile:

Šta donosi Nacrt Građanskog zakonika? - Predavač Ratomir Slijepčević, sekretar Komisije za izradu Građanskog zakonika, upoznao je učesnike sa Nacrtom GZ, nakon čega je odgovarao na mnogobrojna pitanja prisutnih.

Druga tema, prvog dana savetovanja, je bila predstavljanje Zakona o opštem upravnom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 18/2016).

Sudija Upravnog suda, Ruža Urošević, upoznala je prisutne sa novinama koje Zakon sa sabom donosi, nakon čega je odgovarala na pitanja učesnika.

Izvor: Redakcija, 22.05.2016.