Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO PRIVREDE: Kompanije koje su dobile državne subvencije duplirale broj zaposlenih


Kompanije koje su dobile državne subvencije za investitore, njih 72, na isteku ugovorene obaveze upošljavale su 18.524 radnika, što je za 6.141 više od ugovorenog broja, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Poslednjih dana spekuliše se o broju radnika koje kompanije zadrže i po isteku kontrole ugovorne obaveze. Analiza Ministarstva privrede pokazuju da su one nastavile da zapošljavaju, tako da sada broje 39.953 ljudi, što je za 27.570 više od broja radnika definisanih ugovorom.

- U potpunosti je ispunjen jedan od osnovnih ciljeva davanja podsticaja, rast zapošljavanja i u tom pogledu ova podrška države je prevazišla očekivanja - smatra ministar privrede Goran Knežević.

- Svaki uloženi evro nam se vrati višestruko za 14 meseci kroz različite poreze i doprinose i druge prihode državnog i lokalnih budžeta. Pored činjenice da je veliki broj ljudi dobio posao u ovim fabrikama, mnogo je i onih koji su bili angažovani na njihovoj izgradnji i kasnije u toku poslovanja - istakao je Knežević.

Ministar je podsetio na to da je raspisan javni poziv za podršku investitorima i pozvao zainteresovane privrednike, posebno domaće, zbog kojih su i spušteni kriterijumi za dobijanje ove podrške, da se prijave za dodelu sredstava podsticaja.

Izvor: Vebsajt Novosti, S. B., 21.03.2017.
Naslov: Redakcija