Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O AUTORSKOM I SRODNIM PRAVIMA: Privredni sud u Nišu uveo privremenu zabranu "Drim filmu" otuđi ili optereti originalne mastere, negativ slike, negativ tona, tonsku kopiju i svu prateću dokumentaciju filmova i TV serija "Zona Zamfirova", "Pljačka Trećeg Rajha" i "Balkanska braća"


Privredni sud u Nišu zabranio je "Drim filmu" iz Niša da otuđi ili optereti originalne mastere, negativ slike, negativ tona, tonsku kopiju i svu prateću dokumentaciju filmova i TV serija "Zona Zamfirova", "Pljačka Trećeg Rajha" i "Balkanska braća".

Objavljujemo odluku Privrednog suda u Nišu u celini:

Privredni sud u Nišu doneo je rešenje broj 3P-837/16, u pravnoj stvari tužilaca 1. "Drim kompani" u stečaju iz Niša i 2. Javne medijske ustanove "Radio-televizije Srbije", Beograd, Takovska 10, protiv tuženog "Drim film" d. o. o. Niš, ulica Vojvode Mišića br. 5, radi utvrđenja ništavosti ugovora kojim je usvojen RTS-ov predlog i određene predložene privremene mere radi obezbeđenja nenovčanog potraživanja.

Na osnovu rešenja br. 3P-837/16, Privredni sud u Nišu doneo je dana 5.01.2017. godine rešenje o izvršenju i br. 188/2016 kojim je prema dužniku "Drim film" d. o. o. Niš, ulica Vojvode Mišića, određeno izvršenje sledeće privremene mere:

Zabranjuje se "Drim filmu" d. o. o. Niš, ulica Vojvode Mišića br. 5, da otuđi ili optereti originalne mastere, negativ slike, negativ tona i tonsku kopiju, kao i svu prateću dokumentaciju filmova i TV serija "Zona Zamfirova" (2002. god., Zdravko Šotra), "Pljačka Trećeg Rajha" (2004. god., Zdravko Šotra) i "Balkanska braća" (2005. god., Božidar Nikolić), kao i da u odnosu na navedene filmove i TV serije vrši radnje: umnožavanja u bilo kom obliku i na bilo koji način, u smislu člana 20 stava 1 Zakona o autorskom i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011, 119/2012 i 29/2016 - odluka US) i stavljanja u promet tako umnoženih primeraka, javnog saopštavanja sa nosača slike, odnosno sa nosača slike i zvuka (prikazivanje), davanja primeraka videograma u zakup, odnosno ustupanja prava emitovanja po bilo kom osnovu, interaktivnog činjenja dostupnim javnosti videograma žičnim ili bežičnim putem u smislu člana 30 Zakona o autorskom i srodnim pravima.

Izvor: Vebsajt RTS, 19.01.2017.
Naslov: Redakcija