Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

STALNA KONFERENCIJA GRADOVA I OPŠTINA POKREĆE PRVU ONLINE OBUKU ZA ZAPOSLENE U GRADSKIM I OPŠTINSKIM ADMINISTRACIJAMA


Pomoćnik generalnog sekretara za usluge članstvu SKGO Ivan Milivojvecih je na predstavljanju programa rekao da se ovakvi sistemi usavršavanja u Evropi realizuju godinama, kao i da će nastojati da zaživi i u domaćoj administraciji.

Prema njegovim rečima, obuka će omogućiti učesnicima da sarađuju i razmenjuju iskustva, dok će im mentori biti na raspolaganju za dodatne sadržaje i pitanja.

Obuka će trajati 10 nedelja - od 27. januara do 7. aprila, a namenjena je zaposlenima u 32 grada i opštine u Srbiji koji se bave lokalnim ekonomskim razvojem. Teme koje će polaznici obuke tokom deset nedelja izučavati su pravni i institucionalni okvir za lokalni ekonomski razvoj, privlačenje investicija i podrška postojećoj privredi, instrumenti za lokalni ekonomski razvoj i javno-privatna partnerstva.

Ovo je prva obuka na daljinu koju će SKGO realizovati za zaposlene u gradskim i opštinskim administracijama, imajući u vidi pre svega koristi i finansijske uštede koje ovaj savremeni način učenja donosi.

U proces učenja može da se uključi veći broj polaznika nego u slučaju klasičnih obuka, jer nisu vezani za mesto održavanja treninga, već obuku pohađaju sa različitih lokacija.

Na ovaj način se, takođe, značajno skraćuje vreme od početka edukacije do primene stečenog znanja u praksi.

Elektronska obuka organizuje se u okviru projekta "Lokalni ekonomski razvoj - obrazovni odgovor" koji finansira USAID Projekat održivog lokalnog razvoja, a sprovodi SKGO.

U programu onlan obuke učestvju, između ostalog i predstavnici gradova i opština Beočin, Bujanovac, Vranje, Vrnjačka Banja, Gadžin Han, Doljevac, Zrenjanin, Kanjiža, Priboj, Prijepolje, Subotica, Sombor.

Izvor: Tanjug