Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS ĆE PROGLASITI DECENIJU PREDUZETNIŠTVA U PERIODU OD 2017. DO 2027. GODINE: Tokom Decenije preduzetništva biće favorizovan IT sektor


Cilj Ministarstva privrede je da se u sektoru malih i srednjih preduzeća zaposli još 100.000 ljudi. Zbog toga će Vlada Republike Srbije proglasiti Deceniju preduzetništva u periodu od 2017. do 2027. godine, tokom koje će IT firme biti favorizovane, najavljuje ministar privrede Goran Knežević.

Resorno ministarstvo ima veoma povoljne programe za IT sektor, istakao je on i dodao da će se nastaviti subvencije i pomoć malim i srednjim preduzećima.

Ministar je podsetio na to da je formiran poseban fond od 10 miliona evra koji će biti namenjen za edukaciju i obuku novih IT stručnjaka, precizirajući da je Srbiji potrebno približno 15.000 radnika u tom sektoru svake godine.

Resorno ministarstvo će finansirati IT kompanije, od startap kredita do nabavke opreme, čak i nepovratnim sredstvima, podvukao je Knežević i precizirao da je 2016. godine za tu namenu izdvojeno 560 miliona evra.

Izvor: Vebsajt Vlade, 19.11.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija