Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRAD BEOGRAD: Sednica Skupštine grada 23. oktobra 2015. godine - Razmatranje zaključka o pristupanju promeni Statuta Grada Beograda, predloga rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd


Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je za petak, 23. oktobar 2015. godine, u 10 časova sednicu Skupštine Grada Beograda koja će se održati u zgradi na Trgu Nikole Pašića 6.

Odbornici će na ovoj sednici, 22. po redu, razmatrati zaključke o pristupanju promeni Statuta Grada Beograda("Sl. list grada Beograda", br. 39/2008, 6/2010 i 23/2013), dopunama odluka o komunalnom redu, izboru člana Gradskog veća, izmenama odluke o lokalnim komunalnim taksama, predlozima odluka o podizanju biste kralja Aleksandra I, spomenika Diani Budisavljević i Borislavu Pekiću i umetničke instalacije "Napredna orhideja", kao i o predlozima rešenja o obrazovanju odbora za njihovo podizanje.

Na dnevnom redu naći će se i Predlog plana generalne regulacije naselja Dobanovci, detaljne regulacije za prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider (saobraćajnica Patrijarha Dimitrija, od Pere Velimirovića do Ulice oslobodilaca Rakovice i Ulice oslobođenja), predlozi planova detaljne regulacije dela urbanističke celine "Pančevački rit" i centra naselja Mirosaljci u opštini Lazarevac, kao i predlozi odluka o izradi još desetak planova.

Odbornici će na sednici razmatrati mere za prevazilaženje posledica koje se odnose na poslovanje privrednih subjekata u periodu izgradnje, rekonstrukcije ili sanacije komunalne infrastrukture na teritoriji grada, izmene i dopune programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2015. godinu, Predlog programa obnove objekata javne namene na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o modelu i metodu za sprovođenje postupka privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd.

Na sednici Skupštine grada odbornici će raspravljati i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na odluku o izmenama Statuta JKP "Javno osvetljenje", predlozima rešenja o davanju saglasnosti na rebalanse programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća "Gradska čistoća", "Beogradske elektrane", "Parking servis" "Pogrebne usluge", GSP "Beograd" i JP "Gradsko stambeno". Odbornici će razmatrati i Predlog akcionog plana adaptacije na klimatske promene sa procenom ranjivosti.

Po skraćenom postupku razmatraće se predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, zatim članova upravnih, nadzornih i školskih odbora, kao i predloge rešenja o razrešenju člana odbora i imenovanju umetničkog direktora Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala (Bitef) i izboru člana Saveta za lokalnu samoupravu.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 21.10.2015.
Naslov: Redakcija