Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 21. oktobra 2015. godine održane sednice Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Odbora za spoljne poslove, Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja - Razmotren i prihvaćen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o šumama, usvojeno više inicijativa za posete u narednom periodu


42. sednica Odbora za spoljne poslove

Na sednici Odbora za spoljne poslove, održanoj 21. oktobra 2015. godine, članovi Odbora usvojili su više inicijativa za posete u narednom periodu.

Dnevni red sednice proširen je jednom inicijativom za posetu, koju su članovi Odbora jednoglasno prihvatili.

33. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

Na 33. sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, održanoj 21. oktobra 2015. godine, razmotren je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o šumama u načelu, koji je podnela Vlada.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine predstavili su Odboru Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o šumama koji je Odbor jednoglasno prihvatio.

Saša Stamatović, direktor Uprave za šume, obrazložio je Predlog zakona ističući hitnost dopune i promene Zakona o šumama("Sl. glasnik RS", br. 30/2010 i 93/2012). Na sednici Odbora najviše su se razmatrali predlozi na unapređenje sistema u slučaju prirodnih nepogoda, zatim o prometu drveta, lokalnoj samoupravi šuma, kaznene odredbe u slučaju nelegalne seče šuma i drugi.

Pored članova Odbora sednici su prisustvovali Mladen Mladenović pomoćnik ministra Sektora za pravne i normativne poslove i Ružica Tripić i Ljilja Sovilj, načelnici odeljenja u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

56. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, održanoj 21. oktobra 2015. godine, razmotrena je Odluka Republičke izborne komisije o dodeli mandata narodnog poslanika, radi popune upražnjenog poslaničkog mesta u Narodnoj skupštini.

Republička izborna komisija donela je Odluku da upražnjeno poslaničko mesto, usled prestanka mandata narodne poslanice Snežane Malović, izabrane sa Izborne liste Boris Tadić-Nova demokratska stranka-Zeleni, LSV-Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska lista Roma, dodeli Miroslavu Marinkoviću.

Članovi Odbora odlučili su da predlože Narodnoj skupštini da konstatuje potvrđivanje mandata novom narodnom poslaniku.

U nastavku rada Odbor je utvrdio spisak nalepnica za parking A-1 i A-2.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 21.10.2015.
Naslov: Redakcija