Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA BEOGRADA: 21. septembra 2017. godine sa radom počela služba Advokatske komore Beograda


Vest preuzeta sa sajta Advokatske komore Beograda

Celokupna služba Advokatske komore Beograda, koja se sastoji od 15 zaposlenih, otpočela je 21. septembra 2017. godine sa radom i postupa isključivo po nalozima legalnog i legitimnog rukovodstva izabranog 13.05.2017. godine, navodi se u saopštenju AKB, koje je potpisao predsednik Jugoslav Tintor.

U međuvremenu je razrešeno i korišćenja telefonskih linija, kao i preregistracije veb sajta, tako da će se ubuduće komunikacija sa advokatima nesmetano odvijati preko pošte, telefona 011–3239-805 i 011–3239–846 i veb sajtova www.akb.org.rs i www.akbeograd.org.

Ujedno obaveštavaju advokate da email adresa: adv.komora.beograda@gmail.com, nije više elektronska adresa AK Beograda i pozivaju ih da svoje zahteve ubuduće dostavljaju isključivo na email adresu: office@akb.org.rs ili advokatskakomorabeograda2@gmaiI.com.

Novoizabrano rukovodstvo AK Beograda na čijem je čelu Tintor raspolaže novčanim sredstvima na računu, prima poštu i vrši javna ovlašćenja, upisuje u imenik advokate i advokatske pripravnike, odlučuje o statusnim promenama, izdaje potvrde i uverenja na osnovu podataka iz evidencija i komunicira sa sudovima i svim državnim organima.

U saopštenju se dodaje da se Vladimir Gajić lažno predstavlja kao predsednik AK Beograda, da nema novčana sredstva, nema zaposlene, nema poštu, nema telefone, nema veb sajt, nema drugostepeni organ koji bi odlučivao o njegovim odlukama donetim u upravnom postupku.

Dalje se navodi da organi AK Srbije kao jedino legalno i legitimno rukovodstvo AK Beograda priznaju upravni odbor na čijem je čelu Tintor. Dana 04.06.2017. održana je konstitutivna skupština AK Srbije koja je potvrdila mandate predstavnicima svih komora uključujući i predstavnike izabrane u AK Beograda na skupštini 13.05.2017. Dana 16.09.2017.godine održana je izborna skupština AK Srbije na kojoj su predstavnici iz AK Beograda, AK Vojvodine, AK Niša, AK Čačka, AK Šapca, AK Požarevca i AK Zaječara izabrali novog predsednika Viktora Gostiljca, potpredsednika Jasminu Milutinović, nadzorni odbor i disciplinske organe za naredni period, navodi se između ostalog u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Advokatske komore Beograda, 21.09.2017.
Naslov: Redakcija