Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: 22. i 23. septembra 2016. godine Peti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija - Srbija


 Peti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija-Srbija (POSP) održaće se u četvrtak 22. i petak 23. septembra 2016. godine.

Sastanak će otvoriti kopredsedavajući delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i kopredsedavajući delegacije Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić.

Poslanici Evropskog parlamenta i Narodne skupštine razgovaraće o stanju pregovora o pristupanju i odnosima Evropske unije i Srbije, ekonomskom razvoju, reformi pravosudnog sistema, zaštiti osnovnih prava i sloboda, uključujući i slobodu medija, dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, izbegličkoj krizi sa kojom se suočava Srbija i zemlje članice EU, usaglašavanju spoljne i bezbednosne politike, politici zapošljavanja i smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru.

Na sastanku će biti predstavljen i Izveštaj Evropskog revizorskog suda o pretpristupnoj pomoći Evropske unije Srbiji iz Izveštaja "IPA na zapadnom Balkanu" Evropskog revizorskog suda.

Izvor: Press služba Narodne skupštine, 20.09.2016.
Naslov: Redakcija