Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONFERENCIJA "POGLAVLJE 7 – O ČEMU PREGOVARAMO" 23. JUNA 2016. GODINE: Predstavljanje Izveštaja o skriningu za Poglavlje 7 – Pravo intelektualne svojine, razmatranje pitanja originalnosti autorskih dela, geografskih oznaka porekla i patenata


Privredna komora Srbije u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu organizuje, 23. juna 2016. godine, Konferenciju "Poglavlje 7 - o čemu pregovaramo", na kome će biti predstavljen Izveštaj o skriningu za Poglavlje 7 - pravo intelektualne svojine, a takođe će biti reči i o pitanjima intelektualne svojine u Republici Srbiji sa naglaskom na doprinos kreativnih industrija u stvaranju bruto društvenog proizvoda Republike Srbije i uslugama Zavoda za intelektualnu svojinu.

Konferencija će biti održana u Privrednoj komori Srbije, Resavska 15, sala 2, prizemlje, sa početkom u 11 sati.

U delu konferencije koji se odnosi na aktuelna pitanja u oblasti intelektualne svojine u Republici Srbiji govoriće se o pitanjima originalnosti autorskih dela, geografskim oznakama porekla i patentima.

Proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji nosi sa sobom značajne izazove za privredu Srbije, a jedini način da se obezbedi njegova održivost jeste da se privreda i dinamika procesa integracije međusobno prilagođavaju.

Izvor: Vebsajt Privredna komora Srbije, 21.06.2016.
Naslov: Redakcija