Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

Narodna skupština RS: Deseto vanredno zasedanje 22. juna 2015. godine


Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije sazvala je Deseto vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2015. godini, za ponedeljak, 22. jun, na zahtev Vlade Srbije.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o zajedničkom tranzitnom postupku, Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o pojednostavljenju formalnosti u trgovini robom, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (projekat unapređenja zemljišne administracije u Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (zajam za razvoj i restruktuiranje preduzeća SOE-DPL).

Narodni poslanici razmatraće i Predlog odluke o programu zvanične statistike u periodu od 2016. do 2026. godine, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Republike Moldavije o ukidanju viza za državljane dve zemlje, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazume između Vlade Srbije i Vlade Republike Finske o bavljenju plaćenim poslovima članova porodica zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama, konzularnim predstavništima ili misijama pri međunarodnim vladinim organizacijama.

Zasedanje će se održati u Velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, Trg Nikole Pašića broj 13, sa početkom u 10 časova.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 19.06.2015.