Zastava Bosne i Hercegovine

OBAVEŠTENJE UPRAVE CARINA O GRANIČNIM PRELAZIMA NA KOJIMA VAŽI POJEDNOSTAVLJEN REŽIM KONTROLE


Obaveštavamo vas da je zbog vanredne situacije u zemlji izazvane poplavama, od 20. maja 2014. godine omogućeno da se na graničnom prelazu Špiljani (Mehov Krš) vrši izvoz pošiljaka za koje je potrebna veterinarska kontrola iako do sada to nije bilo moguće.

Ujedno na graničnom prelazu Kotroman omogućeno je da se obavlja izvoz pošiljaka za koje je neophodna veterinarska kontrola bez prisustva i pregleda graničnog veterinarskog inspektora Republike Srbije.

Odluka je donešena shodno dogovoru sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Kancelarije za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

Takođe, pošiljke humanitarne pomoći koje su u nadležnosti granične fitosanitarne inspekcije imaju prioritet u odnosu na druge pošiljke koje se prijavljuju graničnoj fitosanitarnoj inspekciji za pregled.

Ukoliko na graničnom prelazu nije moguće izvršiti pregled i identifikaciju pošiljke, granični fitosanitarni inspektor će dozvoliti prevoz do mesta carinjenja ili skladištenja gde će se izvršiti naknadni pregled. 

Izvor: Vebsajt Uprave carina, 21.5.2014.