Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA DRUGE SEDNICE PRVOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE RS U 2014. GODINI: Po hitnom postupku uvršćeni na dnevni red predlozi odluka koje je podneo Visoki savet sudstva


Petog dana rada, 21. maja, narodni poslanici su prihvatili predlog da se po hitnom postupku u dnevni red uvrste sledeće tačke:

- na predlog Državnog veća tužilaca: PREDLOG ODLUKE O IZBORU ZAMENIKA JAVNOG TUŽIOCA

- na predlog predsednice Narodne skupštine, Maje Gojković: PREDLOG ODLUKE O IZMENAMA ODLUKE O UTVRĐIVANJU SASTAVA STALNIH DELEGACIJE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U MEĐUNARODNIM PARLAMENTARNIM INSTITUCIJAMA

- na predlog generalnog sekretara narodne skupštine, Jane Ljubičić: PREDLOG ZA IMENOVANJE ZAMENIKA GENERALNOG SEKRETARA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE

- na predlog Poslaničke grupe SPS: PREDLOG ODLUKE O IZBORU ČLANOVA I ZAMENIKA ČLANOVA ODBORA NARODNE SKUPŠTINE

Narodna skupština je obavila načelni pretres o Predlogu zakona o izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. U svojstvu predlagača Zakona sednici je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović.

U nastavku sednice, narodni poslanici su započeli i zaključili zajednički jedinstveni pretres o predlozima odluka iz tač.13-19. dnevnog reda, nakon čega su obavili jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izboru zamenika javnog tužioca. Predlog odluke je obrazložio predstavnik predlagača, Branko Stamenković, izborni član Državnog veća tužilaca.

Narodna skupština je takođe obavila jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmenama odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacije Narodne skupštine republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, Predlogu za imenovanje zamenika generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srbije i o Predlogu odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine.

Većinom glasova narodni poslanici su prihvatili da se u dnevni red Druge sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2014. godini, uvrste po hitnom postupku sledeći predlozi odluka koji je podneo Visoki savet sudstva:

- PREDLOG ODLUKE O IZBORU PREDSEDNIKA PREKRŠAJNIH SUDOVA;

- PREDLOG ODLUKE O IZBORU PREDSEDNIKA OSNOVNIH SUDOVA

- PREDLOG ODLUKE O IZBORU PREDSEDNIKA PRIVREDNIH SUDOVA

- PREDLOG ODLUKE O IZBORU PREDSEDNIKA VIŠIH SUDOVA

- PREDLOG ODLUKE O IZBORU PREDSEDNIKA APELACIONOG SUDA U NOVOM SADU

- PREDLOG ODLUKE O IZBORU SUDIJA KOJI SE PRVI PUT BIRAJU NA SUDIJSKU FUNKCIJU

- PREDLOG ODLUKE O IZBORU SUDIJE KOJI SE PRVI PUT BIRA NA SUDIJSKU FUNKCIJU

- PREDLOG ODLUKE O IZBORU SUDIJA KOJI SE PRVI PUT BIRAJU NA SUDIJSKU FUNKCIJU

U svojstvu predlagača, predloge odluka je obrazlagao predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević.

U popodnevnom delu rada, Narodna skupština započela je i do kraja rada zaključila raspravu o amandmanima na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Narodna skupština nastavlja rad u četvrtak, 22. maja 2014. godine u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 21.5.2014.