Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NEOPHODAN NOVI ZAKON O OSNOVNIM PRAVIMA BORACA, VOJNIH INVALIDA I PORODICA PALIH BORACA


Za poboljšanje položaja vojnih invalida, boraca, veterana i civilnih žrtava rata neophodno je usvajanje novog Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, ocenili su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević i predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida iz cele Srbije.

Đorđević je tokom razgovora sa predstavnicima tih udruženja naveo da Srbija "zaslužuje da ima zakon koji je po meri onih koji su se borili za nju, a neki i dali ono najvrednije, svoje živote".

"Na početku ćemo, pre svega, ustanoviti šta to postoji i šta je to što nedostaje kada su u pitanju beneficije, a sve u svrhu da bi taj novi zakon bio najbolji", ukazao je Đorđević.

On je najavio da će resorno ministarstvo u narednim danima raspisati Javni poziv na koji mogu da konkurišu sva udruženja koja su registrovana kao neprofitabilna i dodao da će realizacija tih projekata omogućiti promociju udruženja i ujedno poboljšati kvalitet života pripadnika te kategorije stanovništva.

"Finansiranje projekata biće transparentno, znaće se ko je dobio, njihova imena i karakter, kao i cilj projekta, jer je javnost ona koja najbolje kontroliše", ukazao je Đorđević.

Izvor: Vebsajt N1, 20.01.2018.
Naslov: Redakcija