Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATI SE VRAĆAJU U SUDNICE NAJRANIJE U PETAK


Advokatura Srbije vratiće se u sudnice najranije u petak, pošto Uopravni odbor Advokatske komore Srbije (AKS) donese odluku o prestanku protesta.

Odluka o prekidu protesta biće saopštena u Gradskoj kući u Subotici, nakon sednice Upravnog odbora AKS, rekao je predsednik AKS Dragoljub Đorđević.

On je napomenuo da je Komora iz Ministarstva pravde dobila dopis u kojem je obaveštena da je Skupština Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i set pratećih zakona, da je predsednik potpisao ukaz o proglašenju izmena i dopuna i da se glasnik već štampa.

To znači izmene i dopune zakona stupaju na snagu odmah, a njihovo stupanje na snagu je i ispunjenje poslednjeg uslova Skupštine AKS od 16. januara za prekid protesta.

Pošto izmene stupe na snagu, UO AKS će doneti odluku o prekidu protesta tako da bi advokati mogli da se vrate na posao najranije petak a najkasnije ponedeljak, rekao je predsednik AKS.

Zahvaljujući amandmanu Zaštitinika građana, advokatura će opet sastavljati ugovore slepih, gluvih i nemih lica, tako da je još jedan javnobeležnički zapis otpao iz Zakona, napomenuo je Đorđević. 

Izvor: Tanjug

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je: