Zastava Bosne i Hercegovine

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA IZBOR ČLANOVA SAVETA REGULATORNOG TELA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE: Rok za dostavljanje predloga kandidata 15 dana


Javni poziv za izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije objavljen je 20. oktobra 2015. godine.

Na osnovu člana 10. stav 2. Zakona o elektronskim medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014 - dalje: Zakon, od 20. oktobra 2015. godine počeo je da teče rok od 15 dana za dostavljanje predloga kandidata.

Iz Narodne skupštine Republike Srbije podsećaju da je Odbor za kulturu i informisanje doneo odluku da se objavi javni poziv za predlaganje kandidata za izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, čiji su ovlašćeni predlagači:

1) Udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece;

2) Nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine;

3) Crkve i verske zajednice.

Za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije može biti birano lice koje ispunjava uslove propisane članom 7. Zakona.

Ovlašćeni predlagač je dužan da Odboru za kulturu i informisanje dostavi pisanu izjavu kandidata koga predlaže, a kojom se potvrđuje da ne postoje smetnje za njegov izbor, propisane članom 12. stav 1. Zakona.

Nakon sprovedenog postupka za predlaganje kandidata od strane ovlašćenih predlagača, Odbor za kulturu i informisanje će utvrditi listu kandidata za tri člana Saveta Regulatora, kao i listu organizacija koje zajedno čine jedinstvenog ovlašćenog predlagača u skladu sa članom 10. stav 5. Zakona i objaviti je na veb-sajtu Narodne skupštine Republike Srbije.

Odbor za kulturu i informisanje će nakon sprovedenog postupka u skladu sa članom 11. Zakona, utvrditi predlog liste kandidata za izbor tri člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i dostaviti je Narodnoj skupštini Republike Srbije na usvajanje.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 20.10.2015.