Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: Odboru za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava još nije dostavljen predlog za kandidata za predsednika Komisije za HoV


Odboru za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije još nije dostavljen predlog za kandidata za predsednika Komisije za hartije od vrednosti, izjavio je predsednik ovog Odbora, Veroljub Arsić.

Arsić je naveo da nijedan od šefova poslaničkih grupa, kako iz vladajuće većine tako i stranaka opozicije, nije uputio predlog, kao i da će, ako se to uskoro ne desi, on odrediti rok za izjašnjavanje o kandidatu za predsednika Komisije.

Arsić je naveo i da će ovo pitanje biti rešeno na nekoj od prvih sednica Narodne skupštine Republike Srbije u redovnom jesenjem zasedanju, koje počinje 1. oktobra 2015. godine.

Predsednik Komisije za hartije od vrednosti, Zoran Ćirović, je sredinom jula 2015. godine podneo ostavku na tu funkciju, koju je Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu javnih sredstava i usvojio 17. jula 2015. godine.

Pre toga na sednicama Odbora nekoliko puta je raspravljano o radu Komisije, iznete su brojne kritike na račun rada Ćirovića, a zatim je i zatražena njegova smena.

Izvor: Vebsajt B92, 18.09.2015.