Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 18. septembra 2015. godine održan sastanak Mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju, finansije i evropske integracije Zapadnog Balkana - Naredni sastanak zakazan za novembar 2015. godine


Mreža parlamentarnih odbora za ekonomiju, finansije i evropske integracije Zapadnog Balkana (NPC) održala je sastanak svojih članova u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, 18. septembra 2015. godine.

Potpredsednik Narodne skupštine i član Mreže, Vladimir Marinković, naveo je da je na sastanku dogovoreno održavanje konferencije u Sarajevu, krajem novembra meseca 2015. godine, na kojoj će se diskutovati o nadzoru nad korišćenjem IPA fondova na regionalnom nivou, kao i o nastavku Berlinskog i Bečkog procesa.

Teme konferencije, kako je dodao Marinković, biće i saradnja između zemalja regiona u oblasti infrastrukture i svim drugim oblastima, kao i promovisanje saradnje u četiri oblasti kojima se Mreža parlamentarnih odbora za ekonomiju, finansije i evropske integracije bavi, a to su oblasti energetike, nadzor nad trošenjem javnih sredstava, korišćenje i realizacija IPA fondova i strane direktne investicije.

Marinković dodao je da je tokom sastanka razgovarano i o pitanju migranata u našim zemljama i konstatovano da je potrebna komunikacija na dnevnom nivou između država, vlada i parlamentaraca, kako bi se migraciona kriza prevazišla na što bolji i kvalitetniji način.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 18.09.2015.