Zastava Bosne i Hercegovine

PRVI SASTANAK ZAJEDNIČKOG KONSULTATIVNOG ODBORA CIVILNOG DRUŠTVA IZMEĐU EU I SRBIJE 21. JULA 2015. GODINE: Teme su trenutni odnos između EU i Srbije u procesu pristupanja, proceduralni aspekti funkcionisanja Zajedničkog konsultativnog odbora EU i Srbije, kao i uloga civilnog društva u procesu proširenja


Prvi sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva između EU i Srbije biće održan 21. jula u Privrednoj komori Srbije. Skup će otvoriti potpredsednik Privredne komore Srbije, Miroslav Miletić, a u uvodnom delu učesnicima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, član Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Cveto Stančić i predsednik UG sindikata “Nezavisnost”, Bransilav Čanak.

Na sastanku će, između ostalih, učestvovati i šef pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju RS EU, Tanja Miščević, kao i šef Sektora za evropske integracije Delegacije EU u Srbiji Frejk Janmat.

Teme o kojima će se razgovarati su trenutni odnos između EU i Srbije u procesu pristupanja, proceduralni aspekti funkcionisanja Zajedničkog konsultativnog odbora EU i Srbije, kao i uloga civilnog društva u procesu proširenja.

Zajednički konsultativni odbor civilnog društva između EU i Srbije je jedno od tela osnovanih u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Srbije, koji omogućava da civilno društvo prati napredak naše zemlje u evropskim integracijama i u tom smislu daje preporuke Vladi Republike Srbije i institucijama EU.

Izvor: Vebsajt Kancelarija za evropske integracije, 20.07.2015.