Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKLJUČENO ŠESTO VANREDNO ZASEDANJE NARODNE SKUPŠTINE RS U 2014. GODINI: USVOJENI PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADU, PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU I PREDLOG ZAKONA O OTKLANJANJU POSLEDICA POPLAVA U REPUBLICI SRBIJI


U Danu za glasanje, 18. jula, Narodna skupština usvojila je, većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je podnela Vlada.

Narodna skupština usvojila je, većinom glasova narodnih poslanika i Predlog zakona o otklanjanju posledica poplava u Republici Srbiji i predloge zaključaka koje su povodom razmatranja Izveštaja o elementarnoj nepogodi - poplavi koja je zadesila Republiku Srbiju i merama koje su preduzete radi spasavanja stanovništva i odbrane ugroženih mesta od poplava, koji je podnela Vlada, podneli Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, Odbor za spoljne poslove, Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, Odbor za pravosuđe, državu upravu i lokalnu samoupravu, Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika, na koje su ukazivali narodni poslanici tokom zasedanja, i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 20.7.2014.