Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REPUBLIČKO JAVNO TUŽILAŠTVO: Radionica "Transparentnost, novi komunikacijski trendovi i izazovi pred pravosuđem i medijima u Srbiji", 27. maja i 5. juna. 2015. godine


Ministarstvo pravde i Državno veće tužilaca, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju - GIZ (Program za pravne i pravosudne reforme u Srbiji), organizuje dve interaktivne radionice za predstavnike medija (urednike i novinare) i službenike za odnose sa javnošću u tužilaštvima u Srbiji.

Prva radionica biće organizovana u Beogradu, u sredu, 27. maja, u hotelu Falkenštajner (Bulevar Mihajla Pupina 10k), sa početkom u 10 časova, na kojoj će učestvovati portparoli javnih tužilaštava sa područja apelacija – Novi Sad i Beograd, novinari i urednici.

Druga radionica biće organizovana u Nišu, u petak, 5. juna, u hotelu „My Place“, ulica Kej 29. decembar bb, sa početkom u 10 časova, na kojoj će učestvovati portparoli javnih tužilaštava sa područja apelacija – Kragujevac i Niš, novinari i urednici.

Radionica će biti prilika za predstavnike medija i PR-ove u sistemu pravosuđa da kroz diskusiju otvore ključna pitanja i probleme međuinstitucionalne razmene informacija, kao i da daju predloge za unapređenje saradnje. Takođe, učesnici radionice imaće priliku i da od stručnjaka iz zemalja regiona i Evropske unije čuju kakva je praksa i okvir komunikacije između institucija i medija u zemljama iz kojih oni dolaze.

Na samom početku radionice, prisutne će sa novom Komunikacijskom strategijom javnotužilačkog sistema od 2015. do 2020. godine upoznati sekretar Državnog veća tužilaca Tomo Zorić.

Zainteresovani predstavnici medija - urednici i novinari štampanih, elektronskih i internet medija u Srbiji mogu se prijaviti putem emaila:  radmila.borozan@giz.de, i to najkasnije: za prvu radionicu (Beograd, 27. maj) do ponedeljka, 25. maja, a za drugu radionicu (Niš, 5. jun) do srede, 3. juna.

Učešće na radionicama je besplatno.

Izvor: Vebsajt Republičkog javnog tužilaštva, 20.05.2015.