Zastava Bosne i Hercegovine

UNAPREĐENJE SARADNJE VETERINARSKIH I FITOSANITARNIH SLUŽBI MINISTARSTAVA POLJOPRIVREDE SRBIJE I CRNE GORE: Stvaranje boljih uslova koji će dovesti do sigurnosti u trgovini, prometu i snabdevanju


Na graničnim prelazima Gostun i Jabuka, dva puta sedmično sprovodi se fitosanitarni pregled hrane i namirnica biljnog porekla koje ulaze u Srbiju, rekao  je direktor republičke Uprave za zaštitu bilja Nebojša Milosavljević.

Milosavljević je posle sastanka uprava za veterinu Srbije i Crne Gore o bezbednosti hrane u međugraničnom prometu, rekao da nema razloga za brigu o kvalitetu uvezenih namirnica.

"Saradnja između veterinarskih i fitosanitarnih službi ministarstava poljoprivrede Srbije i Crne Gore je unapređena i očekujemo stvaranje boljih uslova koji će dovesti do sigurnosti u trgovini, prometu i snabdevanju", ocenila je direktorka Uprave za veterinu Crne Gore Biljana Blečić.

Na sastanku su razmatrane i mere koje treba da preduzmu obe uprave u cilju boljeg nadzora prometa domaćih životinja i njihovog zdravstvenog stanja u pograničnom području.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 20.05.2015.