Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KOALICIJA ZA NADZOR JAVNIH FINANSIJA TRAŽI RAZREŠENJE JAVNOG TUŽIOCA VIŠEG JAVNOG TUŽILAŠTVA U BEOGRADU


Koalicija za nadzor javnih finansija zahteva od Državnog veća tužilaca da pokrene postupak za razrešenje javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nataše Krivokapić, zbog pretnji upućenih Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljubu Šabiću.

Umesto da radi na procesuiranju odgovornih za najteža krivična dela, a pre svega javnih funkcionera ogrezlih u korupciju i organizovani kriminal, tužilac je našla za shodno da na zakonit akt Poverenika odgovori pretnjama, navodi se u saopštenju Koalicije.

Državno veće tužilaca je dužno da, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, hitno pokrene postupak za razrešenje Nataše Krivokapić zbog učinjenog teškog disciplinskog prekršaja, odnosno zbog teškog narušavanja ugleda javnog tužilaštva i značajnog kršenja odredaba Etičkog kodeksa javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 87/2013).

U suprotnom, Državno veće tužilaca će pokazati da se u potpunosti saglašava sa kršenjem zakona od strane tužioca i do sada nezapamćenim pretnjama rukovodiocu jedne nezavisne institucije, zaključuje se u saopštenju Koalicije.

Izvor: Vebsajt Koalicije za nadzor javnih finansija, 18.03.2017.
Naslov: Redakcija