Zastava Bosne i Hercegovine

U IZRADI NACRT ZAKONA O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICI SA DECOM: Nacrt zakona pred Vladom RS do kraja septembra, a pred poslanicima u oktobru 2017. godine


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će se novi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom naći pred Vladom Republike Srbije ovog meseca i da se pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije očekuje u oktobru 2017. godine.

Đorđević, koji se sastao sa delegacijom MMF-a, rekao je i da se usvajanje izmena Zakona o socijalnoj zaštiti ("Sl. glasnik RS", br. 24/2011) očekuje na proleće 2018. godine.

On je delegaciju MMF-a informisao o detaljima Protokola o saradnji između Poreske uprave i Inspektorata za rad, koji ima za cilj smanjenje broja radnika koji rade na crno i suzbijanje sive ekonomije, a koji će imati i finansijske efekte na budžet Srbije.

Kada je reč o socijalnoj zaštiti, ministar je rekao da je u planu izrada socijalnih karata koje će omogućiti da do socijalnih davanja dođu oni kojima je pomoć neophodna i da se ujedno spreči svaka moguća zloupotreba, ali i mogućnost kategorizacije kao pravednijeg načina raspoređivanja sredstava.

Izvor: Vebsajt 021, 18.09.2017.
Naslov: Redakcija