Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRVI SASTANAK ZAJEDNIčKOG KONSULTATIVNOG ODBORA CIVILNOG DRUšTVA (JCC) IZMEđU EU I SRBIJE 21. JULA 2015. GODINE


Prvi sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva (JCC) između EU i Srbije biće održan 21. Jula 2015. u Beogradu, od 09:00 – 13:30 u Privrednoj komori Srbije (Resavska 13-15).

Zajednički konsultativni odbor civilnog društva (JCC) između EU i Srbije, koji se sastoji od osamnaest članova i reprezentativnih poslovnih, radničkih i različitih interesnih grupa sa obe strane, prvi put će se sastati u Beogradu.

 

Jadranka Joksimović, ministarka zadužena za evropske integracije i ambasador Majkl Devenport (Michael Davenport), šef delegacije EU u Republici Srbiji, otvoriće ovu konferenciju, koja će uglavnom razmatrati pitanja kao što su trenutno stanje u odnosima između EU i Srbije i proces pristupanja uloga civilnog društva u procesu proširenja, i u pogledu činjenja procesa transparentnijim i uključenijim.

JCC je jedno od tela osnovanih u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Srbije. On omogućava da civilno društvo prati napredak Srbije na putu ka Evropskoj uniji i daje preporuke za pažnju vladi Srbije i institucijama EU.

Izvor: Vebsajt Delegacija Evropske unije u Srbiji, 17.07.2015.