Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE RS ODRŽANE 19.6.2014. GODINE: VLADA RS PREPORUčILA SVIM POSLODAVCIMA DA ODOBRE PLAćENO ODSUSTVO ZAPOSLENIMA SA PODRUčJA UGROżENOG POPLAVAMA I KLIZIšTIMA


Vlada Republike Srbije preporučila je na sednici svim poslodavcima da odobre plaćeno odsustvo zaposlenima sa područja ugroženog poplavama i klizištima za vreme dok saniraju štetu na svojim domovima.

Vlada je preporučila poslodavcima da plaćeno odsustvo, u trajanju od najduže 45 radnih dana, odobravaju na zahtev zaposlenih, uz potvrdu nadležnog gradskog ili opštinskog štaba za vanredne situacije o potrebi za angažovanjem na saniranju posledica poplava i klizišta.

Na sednici usvojeni su predlozi više zakona iz oblasti međunarodne saradnje.

Usvojen je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Slovenije o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka i Predlog zakona o potvrđivanju bezbednosnog sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine.

Na razmatranje u Skupštinu Srbije biće upućen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Republike Češke o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan o saradnji u oblasti odbrane.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 19.6.2014.