Zastava Bosne i Hercegovine

IAKO NE POSTOJI PROPIS KOJI TO DEFINIŠE, NAKON FORMIRANJA NOVOG SAZIVA NARODNE SKUPŠTINE RS, IZ PROCEDURE ĆE BITI POVUČENO VIŠE ZAKONSKIH PREDLOGA


U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi nekoliko zakonskih predloga koje je do marta 2016. godine predlagala Vlada Republike Srbije, a oni će posle formiranja novog saziva republičkog parlamenta, iako ne postoji propis koji to definiše, biti povučeni iz procedure zbog uobičajene prakse Vlade da to učini posle izbora.

Vlada Republike Srbije je poslednji Predlog zakona uoči početka kampanje i izbornog procesa poslala 27. februara 2016. godine, a reč je o Predlogu zakona o uslugama, a pored njega u proceduri je još nekoliko njenih zakonskih predloga i to:

Vlada Republike Srbije je praktikovala da posle izbora sve zakone u proceduri povuče, a to će ovog puta biti sudbina i za više od 50 zakonskih predloga koje su tokom prethodnog saziva parlamenta na usvajanje predložili poslanici opozicije.

Vlada Republike Srbije povučene zakonske predloge može da vrati u skupštinsku proceduru u izmenjenom ili istovetnom tekstu.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 19.05.2016.
Naslov: Redakcija