Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD 1. MARTA 2014. GODINE OBAVEZNO ELEKTRONSKO PODNOŠENJE PPP-PD PRIJAVE, A OD 1. JULA ZA SVE PORESKE OBLIKE


Po prvi put od kada funkcionišu elektronski servisi Poreske uprave, više od polovine PDV obveznika, tačnije njih 56,97%, u proteklom PDV periodu podnelo je poresku prijavu elektronskim putem.

Evidentno je da poreski obveznici shvataju pogodnosti koje pružaju elektronski servisi Poreske uprave, pa iz tog razloga u poslednjih nekoliko meseci postoji značajno povećanje u broju podnetih poreskih prijava putem portala ePorezi. O tome svedoči i podatak da je tokom januara 2014. godine putem portala ePorezi podneto 35.510 PPP prijava. Poreska uprava se zahvaljuje na ukazanom poverenju svim poreskim obveznicima koji koriste elektronske servise i na taj način pokazuju da je uz zajednički trud i rad moguće postići odlične rezultate.

Pozivaju se svi poreski obveznici koji još uvek nisu bili u prilici da koriste usluge portala ePorezi, da to učine što pre, uz podsećanje da je to zakonska obaveza za sve poreske oblike od 1. jula 2014. godine.

Podsećamo poreske obveznike da će od 1. marta 2014. godine u punoj primeni biti sistem objedinjene naplate poreza i doprinosa po odbitku. Poreski obveznici su u obavezi da, pre svake isplate prihoda za koje se plaćaju porezi i/ili doprinosi, Poreskoj upravi dostave Pojedinačnu poresku prijavu o obračunatim porezima i doprinosima (PPP-PD) isključivo elektronskim putem - korišćenjem elektronskih servisa Poreske uprave.

Izvor: