Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAPOSLENIMA U SUDOVIMA NA ODREĐENO VREME NE PRETI OTKAZ


Zaposleni na određeno vreme u sudovima u Beogradu neće ostati bez posla po isteku ugovora o radu, izjavio je danas ministar pravde Srbije u ostavci Nikola Selaković.

On je novinarima kazao da je u budžetu obezbeđen novac za plate za zaposlene u Privrednom sudu i osnovnim sudovima u Beogradu.

Beogradski mediji juče su objavili da Privrednom sudu od marta preti blokada u radu, jer ostaje bez trećine radnika zbog zakona koji zabranjuje zapošljavanje.

"Ti ljudi će ostati na poslu i biće omogućen neometan rad sudova", kazao je Selaković i istakao da nema bojazni da će u bilo kom sudu, tužilaštvu ili lokalnoj samoupravi u Srbiji doći do blokade posla.

On je naveo da Ministarstvo pravde razgovara s Ministarstvom finansija i komisijom koja određuje dodatno zapošljavanje kako bi se našlo najbolje rešenje za taj problem.

Selaković je ocenio da je problem nastao zbog neažurnosti sudova, koji u protekle četiri godine nikoga nisu zapošljavali na neodređeno vreme.

"Ako je neko radio više od pet godina na određeno vreme, a nije sproveden konkurs onda kada je to trebalo, on nikako ne sme da bude žrtva zakona o budžetskom sistemu", rekao je Selaković.

Izvor: RTS