Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USKORO REGISTAR ZALOGA ZA BUDUĆI ROD, A DO KRAJA GODINE REGISTAR DISKVALIFIKOVANIH LICA ZA EVIDENCIJU VLASNIKA I DIREKTORA BLOKIRANIH FIRMI


Agencija za privredne registre (APR) najavila je da bi ove godine trebalo da zaživi i registar ugovora o poljoprivrednom finansiranju, takozvani predžetveni registar.

"U njemu bi poljoprivrednici registrovali zaloge o budućem rodu, kao sredstvo za obezbeđenja za dobijene državne subvencije", kazao je Obradović agenciji Beta.

On je kazao da ideja o osnivanju tog registra postoji već duže od godinu dana, od kada se razmatra sa Ministarstvom poljoprivrede, koje će i pripremiti zakonodavni okvir za uspostavljanje tog registra.

Obradović očekuje da će do kraja godine APR uspostaviti registar diskvalifikovanih lica za evidenciju vlasnika i direktora blokiranih firmi, kao i zaokruživanje registra ustanova njihovim transferom iz sudova.

APR, kako je podsetio, trenutno vodi 18 elektronskih, statusnih i finansijskih, registara.

U APR se vode registri privrednih društava, preduzetnika, finansijskog lizinga, finansijskih izveštaja i boniteta, udruženja, stečajne mase, zadužbina i fondacija, sudskih zabrana, založnog prava, stranih udruženja, mera i podsticaja regionalnog razvoja, predstavništva stranih zadužbina i fondacija, faktoringa, javnih glasila, turizma, udruženja društava i saveza u oblasti sporta, kao i registara komora i ponuđača.

Izvor: Tanjug