Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE NARODNE REPUBLIKE KINE O MEĐUSOBNOM UKIDANJU VIZA ZA NOSIOCE OBIČNIH PASOŠA: Državljani Srbije i Kine oslobođeni su obaveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak ili tranzit preko teritorije druge ugovorne strane tokom boravka do 30 dana od dana ulaska u Srbiju, odnosno Kinu


Narodna skupština Republike Srbije usvojila je 16. decembra 2016. godine Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša.

Za potvrđivanje tog Sporazuma, koji je potpisan 5. novembra 2016. godine u Rigi, glasalo je 167 poslanika, a niko nije bio protiv.

Srbija i Kina su se saglasile da potpišu taj Sporazum u cilju daljeg unapređenja prijateljskih odnosa i olakšanja razmene poseta njihovih državljana.

Kako je utvrđeno Sporazumom, državljani Srbije i Kine oslobođeni su obaveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak ili tranzit preko teritorije druge ugovorne strane tokom boravka do 30 dana od dana ulaska u Srbiju, odnosno Kinu.

Kako se navodi, Sporazum će stupiti na snagu 30 dana od dana pismenog obaveštenja druge ugovorne strane, diplomatskim putem, da su obavljene sve unutrašnje procedure neophodne za njegovo stupanje na snagu.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 16.12.2016.
Naslov: Redakcija